About Me

My photo
Aku bukan doktor cinta, apa lagi dewa cinta, tapi aku srikandi cinta yang memburu menjadi alunan dalam indahya zikir cinta

Saturday, October 27

Luluh

Saat terindah saat bersamamu
Begitu lelapnya aku pun terbuai
Sebenarnya aku tlah berharap
Ku kan memiliki dirimu selamanya

Segenap hatiku luluh lantak
Mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
Sungguh ku tak mampu
Tuk meredam kepedihan hatiku
Untuk merelakan kepergianmu

Ingin kuyakini cinta ta kan berakhir
Namun takdir menuliskan kita harus berakhir
Segenap hatiku luluh lantak
Mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
Sungguh ku tak mampu tuk meredam kepedihan hatiku
Untuk merelakan kepergianmu


http://www.youtube.com/watch?v=_BNKaLsIxB4

Ingat lagi pada lagu hyanyian samson ni? Sekitar hujung tahun lepas boleh dikatakan kita boleh dengar lagu ni di mana2,, kalau Laila tak silap la,, Tapi best kan? Bukan Laila nak promote lagu orang atau pun apa. Tapi cuba u all baca lirik lagu ni.. Cuba bayangka kalau kita berada dalam situasi lagu ni,, Honestly,, Laila sendiri pernah jatuh dalam lubuk kecewa ni. Tipu la kalau dalam bercinta tak pernah kenal erti kecewa.. So Laila dapat bayangkan sakitnya bila hati ditusuk sembilu. Bukan setakat sembilu,, rasa macam dah kena tusuk buluh meriam terus dah. hehehe..

Kadang-kala punyalah cinta maut dengan si dia, rupanya perangai macam lanun,, ada juga yang sempat melangkah ke gerbang perkahwinan tapi si jantung hati pulak curang la,, bomoh la,,tak tahu jaga rumah la,, masalah xxx la,, macam-macam. Dan pastinya ada kekecewaan, sakit dalam hati. Tapi lain pula dengan pasangan yang terpisah kerana ajal,, walau sedih namun tanpa dendam.Sehebat mana kita merancang,, tapi tuhan yang menentukan. Bukan kerana Tuhan itu tidak adil kepada kita, tapi itulah ujian,, kerana Dia ingin menyediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita. Cuma, perpisahan di setiap pertemuan itu pasti. Apa, bila dan bagaimana,, itulah rahsia pencipta.

4 comments:

  1. haa . baru nak update ke ? blog mcm dah bersawang dah . :D

    ReplyDelete
  2. xdY,,, lpas ni xd berswg dah,,, ko make sure support blog ni,,, gtaw org,,, tp jgn gatai mulut gtaw identiti sebenar,

    ReplyDelete
  3. Perkongisian yang menarik`
    Singgah sini baca entri & FOLLOW sekali`
    Jumpa link dalam Kelab Blogger Ben Ashaari`
    Salam Perkenalan :)

    Keep In Touch ^_^
    http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks engku muzahadin,,, boleh jugak subscribe blog laila ni untuk make sure u sntiasa dpt update blog laila,,, :),, ok,, will follow u later,,,

      Delete