About Me

My photo
Aku bukan doktor cinta, apa lagi dewa cinta, tapi aku srikandi cinta yang memburu menjadi alunan dalam indahya zikir cinta

Saturday, October 13

Ribaibaru,,,

Wuhuuu,,, Berhabuk blog Laila ni,,,

Uhuk! Uhuk! Uhuk! Haaaa,,, amek kaw,,, Punyela berhabuk blog ni sampai terbatuk2 Laila dibuatnye,,, Huuu,,, maknaY,,, dah berkurun Laila xd sentuh blog ni rupeY (ceh,,, sendiri buat2 x tau pulak,,, Heee =p)

Apa khabar semua,, Actually,, Laila admit memang minat nak berangan dlm blog ni hilang skejap... Xtau ntah dia lari pergi mana entah. Then ditambah pulak dengan kerje buruh kasar Laila ni,,, serius memang xda masa,,, Tahun lepas Laila peladang anggur berjaya lagi,,, Tu yang ada masa bertimbun2 berangan dlm blog,,, Tetapi memandangkan ekonomi dunia yang x stabil... Laila pun derma la ladang anggur 2 kat org lain,, Bersedekah itu kan amal jariah,,, So terpaksalah bekerja,,,


Almost a year,, Lama jugak Laila menyepi,,, Sampai suatu hari tiba2 ada orang tanya apa jadi dengan blog Laila^Karmila ni,, Laaaa,,, ada jugak insan2 terpilih yang sentiasa follow Laila rupanya,,, Siyes,,, Laila memang cuma gunakan blog ni sbg medan berangan je pun,,, Ada org bca,,, Bca la,,, xd pun xpe,,, Tapi alhamdulillah,,, Mungkin ini peluang dlm bidang penulisan yg Laila tunggu slma ni,,, Budak sains nak dpt peluang dlm dunia sastera bukan senang oo, N then,,,
Laila terfikir sesuatu,,, just tunggu,,, im working hard on it,,, pliz wait,,, :)

Dalam blog Laila ni,, laila cuba kongsikan karya cinta yg mungkin boleh digunakan sebagai panduan atau sekadar hiburan untuk semua. Tips cinta, cerita cinta, pahit manis bercinta n macm2 lg,, Laila juga akan cuba kongsikan review tentang novel atau karya cinta yang berada di pasaran. So,,, xda la u all jadi 'patung lilin' bila masuk dalam bookstore 2. Then,,, Laila juga akan kongsikan macam mana u all boleh buat side income. Sambil u all layan blog ni nt,,, at least duit pn masuk,, sape cakap melayan internet merugikan? Actually x. kalau kita pandai gunakan semua peluang yg ada,,, semua pn boleh, he,,,

Nikmat sebuah kebahagiaan akan lebih manisnya jika mampu kita kongsikan dengan orang di sekeliling kita,, Biasala,,, tawa, air mata, duka, gembira,pengobanan,, kesetiaan,,, semua warna kehidupan,,,Terpulang pada diri kita sendiri untuk mencorakkan karya seni kehidupan kita. Kita bebas memilih walau apa pu warna dan corak yang kita mahu,,, itulah kegembiraa. Cuma,,, demi mendapatkan sebuah karya yang terbaik,, kita mungkin terpaksa mencalitkan warna yang kita benci,, mungkin sedikit mencalar kegembiraan tadi,, Tetapi itulah pengorbanan,,

No comments:

Post a Comment